13 mrt 2020 - Nieuws

Veilig Digitaal Thuiswerken

Kaspersky Digitaal Thuiswerken
PR is all about actuality! Daarom hielpen wij Kaspersky snel en adequaat in te spelen op het advies van de overheid om thuis te werken in verband met het COVID-19 virus.

Als een apparaat eenmaal buiten de netwerkinfrastructuur van een organisatie wordt gebracht en op nieuwe netwerken en WIFI wordt aangesloten, worden de risico's groter. Er is een aantal eenvoudige stappen die organisaties kunnen nemen om de cyber-risico's die gepaard gaan met de connectiviteit op afstand, te verminderen. Kaspersky adviseert het volgende:

  • Zorg voor een VPN voor het personeel om veilig verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk.
  • Alle zakelijke apparaten - inclusief mobiele telefoons en laptops – dienen te worden beschermd met passende beveiligingssoftware, ook mobiele apparaten (bv. om gegevens te kunnen wissen van apparaten die als verloren of gestolen zijn gemeld, om persoonlijke en werkgegevens te scheiden en om te beperken welke apps kunnen worden geïnstalleerd).
  • Implementeer altijd de nieuwste updates voor besturingssystemen en apps van de toegangsrechten van mensen die op het bedrijfsnetwerk zijn aangesloten.
  • Beperk de toegangsrechten van mensen die op het bedrijfsnetwerk zijn aangesloten
  • Zorg ervoor dat het personeel zich bewust is van de gevaren van het reageren op ongevraagde berichten.