Nieuws

Duidelijk anders

Persbericht 3
20 februari 2018

MEDIAXPLAIN* VERGROOT VIDEO- & FORMATSPECIALISME MET SAMENGAAN ZELFSPOT

Marketing, media én creatie verder verbonden door overname Zelfspot 

Mediaxplain* neemt videocontentbureau Zelfspot onder haar vleugels. Ze brengt daarmee media, marketing én creatie op alle vlakken onder één dak. Met Zelfspot binnen de muren van Mediaxplain* ontstaat een full service concept- en creatietak, waaraan videoproductie, concepting en formatontwikkeling toegevoegd zijn.

Door de toenemende focus op storytelling en het belang van videocontent in campagnes van adverteerders, werd de samenwerking tussen Mediaxplain* en Zelfspot de laatste maanden hecht. Deze ontwikkeling maakte de overname een logische stap. “Ik ben enorm blij met deze ontwikkeling. Het biedt ons de mogelijkheid om totale verhaallijnen voor owned, earned én paid media te ontwikkelen en deze ultiem af te stemmen op de mediatypen en inzet die door onze mediaspecialisten worden geadviseerd”, aldus Christiaan van Betuw, Strategy and Activation Director bij Mediaxplain*.

Lang gekoesterde wens (m.b.t. videocontent) in vervulling gegaan

Zelfspot is inmiddels al volledig geïntegreerd in de dienstverlening van Mediaxplain*. Daarmee is de doorlooptijd tussen concept, creatie en livegang in media geminimaliseerd. Voor de productie van digitale en sociale campagnemiddelen, in de vorm van onder andere HTML5 creatie en social posts, was dit al jaren het geval bij Mediaxplain*. Met de integratie van Zelfspot geldt dit nu ook voor bewegend beeld. “Hiermee is een lang gekoesterde wens om videocontentmakers in huis te hebben in vervulling gegaan. We lopen hiermee voor op de wens van klanten om steeds sneller en actueler bewegend beeld in campagnes toe te voegen of te wisselen”, stelt Gun Nieuwenhuis, Founding Partner bij Mediaxplain*.

Distributie van content steeds belangrijker
Joost Verhoeff, medeoprichter van Zelfspot, nu Concept & Creations Director bij Mediaxplain*, onderschrijft dit. “Distributie van content wordt een steeds belangrijker onderdeel van ons werk. Dit is niet direct het specialisme van Zelfspot, maar wel die van Mediaxplain*. Daarnaast hebben we door middel van deze samensmelting toegang tot alle data en insights.” Verhoeff kijkt er daarbij naar uit om de bestaande en nieuwe opdrachtgevers succesvoller te kunnen bijstaan en formats direct op basis van meetpunten aan te passen en bij te sturen. 

Met de integratie van Zelfspot vergroot Mediaxplain* haar diensten- en klantenportfolio voor de tweede maal in korte tijd. Eerder dit jaar nam Mediaxplain* mediabureau Wisecrackers over. Net als in het geval van Wisecrackers houdt Mediaxplain* de naam Zelfspot actief in de markt.