09 dec 2019 - Nieuws, Pers

BinckBank is ‘Gek Op Beleggen’
in nieuwe campagne

BinckBank Gek Op Beleggen

Beleggersbank kiest voor SuperHeroes en Mediaxplain

BinckBank, SuperHeroes Amsterdam en Mediaxplain* lanceerden dit najaar samen de nieuwe campagne #GekOpBeleggen. De campagne van de online beleggersbank is het eerste resultaat van de bureaupitch eerder dit jaar, waarin SuperHeroes als nieuwe communicatiebureau werd gekozen en Mediaxplain* als mediabureau. Jon Thissen, Head of E-Commerce, Marketing & Communications : “Wij zijn op zoek gegaan naar bureaus die onze passie voor beleggen uit kunnen dragen vanuit onze Binck-mentaliteit. Dezelfde als waarmee BinckBank 20 jaar geleden ook is opgericht, maar dan relevant voor onze organisatie en het medialandschap anno nu. Met SuperHeroes en Mediaxplain* hebben we specialisten gekozen die onconventioneel naar communicatie kijken en dit op maat weten in te zetten om onze doelgroep te bereiken.”

Elk moment aangrijpen om het over beleggen te hebben

De #GekOpBeleggen campagne werd gelanceerd op een moment dat de spaarrente in Nederland op het nulpunt staat en veel beleggers op de beurs juist stevige winsten boeken. Juist nu zoeken beleggers een specialist die hen verder helpt. Het strategische vertrekpunt van deze campagne is dat BinckBank zich onderscheidt van banken waar beleggen bijzaak is. Dat BinckBank gek is op beleggen vertaalt zich naar creatieve media-oplossingen. Zo wordt op radio tijdens de Top2000 de link gelegd met de beurs. Ook zijn online- en digital out-of-home advertenties relevant naar moment en locatie. Telkens in de context van beleggen.

Rolf van Houten, digital strategy director bij Mediaxplain*: “De gedrevenheid van BinckBank zit ‘m in de kleine details. Die mentaliteit keert dan ook duidelijk terug in een verfrissende media-aanpak, waarbij we zoeken naar optimale synergie en balans tussen online en offline, branding en performance. Dit aangevuld met een gezonde dosis lef, maakt dat beleggend Nederland niet om deze campagne heen kan.”

- Rolf van Houten