Supporter van Schoon

LANDELIJKE OPSCHOONDAG BREEKT ALLE RECORDS

Op zaterdag 25 maart heeft de Landelijke Opschoondag plaats gevonden en wat was het een succes! Dit jaarlijks terugkerend evenement wordt georganiseerd door Supporter van Schoon, waarvoor Mediaxplain* de mediacampagne heeft verzorgd. In aanloop naar deze dag werd heel Nederland opgeroepen om hun handen uit de mouwen te steken voor een meer zwerfafvalvrije woon- en leefomgeving. 

Opschoondag

ÉÉN BUURT, ÉÉN MISSIE

Het centrale thema van deze editie was Eén buurt, één missie. Hiermee wilden we inzichtelijk maken dat unieke samenwerkingen kunnen leiden tot geweldige resultaten. En met succes: buurtbewoners gingen samen aan de slag met de mensen die werken in de buurt om de straten op te schonen. De Landelijke Opschoondag heeft met behulp van dit concept daarnaast ook tot een hoop gezelligheid geleid.

Beeld Nieuwsbrief Lod

Mediaxplain* ontwikkelde een mediacampagne om voor deze editie 1.500 schoonmaakacties en 100.000 deelnemers aangemeld te krijgen. Door middel van radio en out of home media creëerden we een landelijke campagne die verder werd ondersteund door inzet van de regionale publieke omroepen van ORN. Op digitaal vlak is een brede online video campagne ingezet voor het verspreiden van de boodschap van de Landelijke Opschoondag bij het grote publiek. Middels Facebook, Twitter, Google Adwords en Gmail Sponsored Promotions hebben we primair nieuwe schoonmaakacties en deelnemers aangetrokken.

Lod2017 Twitter Banner 1024X512Px Buurt
Img 3847

Het resultaat

De Landelijke Opschoondag heeft deze editie alle records gebroken! In totaal zijn er maar liefst 2.483 acties aangemeld en hebben 113.528 personen deelgenomen aan deze unieke dag. Buurtbewoners en bedrijven sloegen de handen ineen voor een gezellige en effectieve dag. Mediaxplain* heeft uiteraard ook haar handjes uit de mouwen gestoken en is aan de slag gegaan met het schoonmaken van de waterkant in de Houthavens. Want ook hier was de sleutel tot succes: één buurt, één missie.

Nieuwsgierig hoe deze dag eruit zag? Bekijk dan hier de video voor een kijkje naar de Landelijke Opschoondag van Supporter van Schoon. Doe jij volgende keer ook mee? 

Video